Manuele Therapie

Meer dan kraken

Manuele therapie wordt vaak toegepast bij klachten van de wervelkolom en – hoewel minder vaak – bij problemen met de gewrichten van armen en benen. De manueel therapeut probeert met specifieke mobilisatietechnieken de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren. De bekendste techniek, het ‘kraken’, geeft vaak direct goede resultaten. Maar alleen kraken (manipuleren) is meestal niet voldoende om op lange termijn klachtenvrij te blijven. We besteden dan ook veel aandacht aan oefentherapie en advies. In beweging blijven is daarbij het motto. De manueel therapeut helpt je om inzicht te krijgen hoe je je herstel zelf positief kunt beïnvloeden. Om de herwonnen beweeglijkheid te behouden en nieuwe klachten zoveel mogelijk te voorkomen.

Bewegen is zoiets vanzelfsprekends; ruim tweehonderd botten, honderden spieren en vele gewrichten werken samen om de mens te laten bewegen en functioneren. Toch komen jaarlijks zo’n anderhalf miljoen mensen terecht bij de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben door hun houding, sportblessures of omdat bewegen problemen oplevert. De fysiotherapeut is de specialist als het gaat om ‘de mens in beweging’. Voor iedereen, van jong tot oud. Naast het behandelen van klachten, proberen wij een positieve bijdrage te leveren aan gezond bewegen, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpt de fysiotherapeut je om je lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden. Je lichaam verdient immers de beste behandeling.

Therapeuten

Monique Cadee

Manueel therapeut, Handtherapeut

Gespecialiseerd in Wervelkolom, Schouderklachten via schoudernetwerk Noord Brabant, Medical Taping

Werkzaam op: Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag

Jana Bekkers

Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut

Gespecialiseerd in Dry Needling, COPD, longrevalidatie, valpreventie, FysioActief- trainer, Oncologie training, Medical Taping.

Werkzaam op: Maandagavond, Dinsdag, Woensdag en Vrijdag

“Samen kunnen we mensen weer in hun kracht zetten en in beweging brengen. Dat is onze passie én de meerwaarde van alles in eigen huis hebben.”

Pin It on Pinterest

Share This