Leefstijlcoaching

Wat is het

Een gezonde en actieve leefstijl vermindert de kans op gezondheidsrisico’s. Regelmatig bewegen en gezond eten heeft bovendien een positief effect op de algemene conditie en het gevoel van welbevinden. Dit geldt voor iedereen: jong en oud, chronisch ziek of gezond.

De leefstijladviseur helpt u bij het vinden van een eet- en beweegpatroon dat bij u past.

Behandeling

De leefstijladviseur – een speciaal opgeleide fysiotherapeut of dietist – kijkt samen met u naar uw huidige beweeg- en voedingsgewoonten, uw eventuele klachten en wensen. Hij of zij maakt samen met u en aan de hand van eventuele testen een inschatting van wat er nodig is om tot een gezondere en actievere leefstijl te komen. Als het nodig is verwijst de leefstijladviseur u door naar een van de collega’s, een diëtist of fysiotherapeut. FysioRosmalen heeft alle kennis in huis op het gebied van voeding, beweging en lichamelijke beperkingen. Dat betekent dat we al uw vragen in het advies zullen meenemen, zoals diabetes, overgewicht, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten etc.

Om een nieuwe gezonde en actieve leefstijl goed vol te houden, moet het passen in uw dagelijks leven. Soms is het voldoende om aansluiting te zoeken bij een wandelclub of sportvereniging, soms gaat het om een specifiek eet- en beweegprogramma op maat. We kijken vooral ook naar wat u zelf leuk vindt, want zo is het gemakkelijker vol te houden! Het gaat om de verandering op lange termijn.

De leefstijladviseur is gedurende het traject uw persoonlijke aanspreekpunt en coach en kan ook zorgen voor doorverwijzingen.

Therapeuten

Laura Pijnacker

Diëtiste

Gespecialiseerd in Leefstijlverandering, CVRM, Diabetes, COPD

Ketenzorg BEROEMD en Chronos en lid van NVD

Werkzaam op: Maandag, Woensdag, Donderdag

“Samen kunnen we mensen weer in hun kracht zetten en in beweging brengen. Dat is onze passie én de meerwaarde van alles in eigen huis hebben.”

Pin It on Pinterest

Share This