COPD - Longrevalidatie

Wat is het?

COPD is een afkorting van de Engelse term Chronic Obstructive Pulmonary Disease; chronisch last van de longen. Het is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.

Behandeling

Cliënten met COPD en longrevalidatie worden behandeld door de fysiotherapeut en diëtiste. De behandeling richt zich namelijk op beweging én voeding. Voor iemand die het benauwd heeft, kost eten veel energie. Als de maaltijden geregeld worden overgeslagen, neemt de spiermassa snel af en ligt ondervoeding op de loer. Juist voor een cliënt met COPD is het nodig om voldoende energie te behouden.

COPD wordt behandeld volgens landelijke richtlijnen. De therapeuten zijn dan ook aangesloten bij gespecialiseerde netwerken en ketenzorg.
Kijk ook eens op www.longfonds.nl en www.copdnetwerkfysio.nl

Therapeuten

Wilfrie Hofs

Fysiotherapeut

Gespecialiseerd in COPD, Bekkenklachten

Werkzaam op: Maandag, Dinsdag en Donderdag

Jana Bekkers

Fysiotherapeut en Manueel therapeut i.o.

Gespecialiseerd in Dry Needling, COPD, Valpreventie, FysioActief- trainer, Medical Taping.

Werkzaam op: Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag en Zaterdag

“Samen kunnen we mensen weer in hun kracht zetten en in beweging brengen. Dat is onze passie én de meerwaarde van alles in eigen huis hebben.”

Update i.v.m. Corona-virus

Vanwege de nieuwe maatregelen van de Overheid tegen het Corona-Virus heeft FysioRosmalen besloten om onze manier van werken aan te passen. Een directe behandeling kan bij spoedgevallen, na telefonische screening door de therapeut plaatsvinden zonder verwijzing van de huisarts of specialist.

Voor telefonisch advies zijn onze therapeuten en diëtiste beschikbaar op afspraak. We staan op dit moment vooral telefonisch voor u klaar, e-maillen kan ook: info@fysiorosmalen.nl. We hanteren de richtlijnen van het RIVM en de beroepsgroepen.

Alvast bedankt voor uw medewerking, maar belangrijker: Probeer in goede gezondheid te blijven!

Team FysioRosmalen
Locatie Dorpsstraat (073-5214867)
Locatie Burg. Nieuwenhuijzenstraat | Peter Goossens (073-5216509)
(Voorheen Stefaniestaete)

Popup Sluiten

Pin It on Pinterest

Share This